Regensburger Domspatzen – KZMK Workshop

Nagy örömünkre három év után ismét Budapesten üdvözölhettük regensburgi barátainkat, akik 2022. május 14-18. között voltak a vendégeink. Idén 14 regensburgi diák vett részt a budapesti programon.

Megtisztelt bennünket látogatásával Christine Lohse igazgató asszony, aki részt vett a szombat délelőtti kóruspróbán, találkozott a kórusvezetőkkel, illetve a Budapest 100 éves épületei előtt sorra kerülő Bécsi kapu téri koncertünkön hallhatta a kicsinyek kórusát és a tizenegyedikes kamaraének együtteseket. A regensburgi csoportot kísérte még továbbá három kolléga: René Grünbauer tanár úr, a természettudományos együttműködés irányítója, Gregor Warsaw úr, aki a fenntartó Domspatzen Egyesület kuratóriumi tagja, jegyzője, maga is oda járt iskolába, illetve Marcus Weigl úr, a Domspatzen sajtóreferense, aki szintén domspatz volt.

Vasárnap a Bazilikában vettünk részt a 10 órai szentmisén, majd elsétáltunk az Operához. Innen a Kobuci kertbe vezetett az utunk, ahol finom ebédet kaptunk. Ebéd után következett a városnézés a 2-es villamossal, majd a Magyar Zene Háza állandó kiállítását tekintettük meg.

Másnap délelőtt került sor az informatikai foglalkozásokra Jakab Levente tanár úr vezetésével, illetve az első órában egy szolfézs órát látogattak meg a 6. osztályban.

10 órakor vársétára indultunk, melynek részeként német nyelvű vezetésen vettünk részt a Mátyás-templomban. Ebéd után a Csodák Palotájában folytatódott a program.

Kedden szintén Jakab Levente tanár úr jóvoltából játékos csapatépítő programokkal kezdtük a napot: Budapest nevezetességei, magyar találmányok és hungarikumok köré épültek a feladatok. Ezután a Margitszigetre mentünk egy vidám vetélkedőre. A nap a Széchenyi Gyógyfürdőben zárult. Szerda reggel köszöntünk el vendégeinktől, de júniusban újra találkozunk Regensburgban!


Köszönjük Oláh Gábor igazgató úrnak, hogy a Fenntartó képviseletében személyesen is köszöntötte a regensburgi kollégákat és a Fenntartó támogatásáról biztosította az együttműködést!

Köszönet Steiner Judit tanárnő, Koncz Ádám tanár úr és Gönczöl Péter sok munkájáért, amivel a program sikeréhez hozzájárultak! Köszönjük a fogadó családok áldozatkész segítségét!