MMA elismerő oklevél

A Magyar Művészeti Akadémia 2016 óta adományoz Elismerő Oklevelet a művészetoktatásban kimagasló teljesítményt elért pedagógusok, művésztanárok, művészetpedagógiai kutatók részére. Az elismeréseket a Magyar Művészeti Akadémia évről évre az Oktatási, Képzési és Tudományos Bizottság javaslatára az Elnökség döntése alapján adományozza.


A Magyar Művészeti Akadémia Elismerő Oklevelet adományoz Művésztanár kategóriában Tőkés Mária Tünde részére a magyar zeneművészet területén végzett példamutató művészetpedagógiai, valamint elhivatott zenei tehetségfejlesztő tevékenységének elismeréseként.


Tőkés Mária Tünde karnagy, szolfézstanár a szolfézs és a kóruséneklés rejtelmein túl a zenével való alázatos munkára, hallásfejlesztésre, közösségi gondolkodásra tanította és tanítja a fiatalokat. Alázatos szakmai munkája elhivatottsággal, példamutató pedagógiai érzékkel párosul, amellyel a legkisebb gyerektől a középiskolás korosztályig fejleszti a zenei tehetséget, és kiteljesíti azt a felnövekvő generációkban. Folyamatos megújulás, új utak keresése a tanításban és kísérletezés jellemzi pályáját.

Az elismerő oklevél átadására nevember 3-án került sor. A 2020-as és 2021-es díjazottaknak Vashegyi György, az MMA elnöke, valamint Farkas Ádám elnökségi tag, az MMA OKTB elnöke adta át az okleveleket.


Tünde néninek szívből gratulálunk az elismeréshez és köszönjük áldozatos nevelői munkáját!