Salzburgi kórusút – Laudate

Nagy örömünkre október 8-11. között sikerült “pótolni” a 2020. esztendő tavaszára tervezett salzburgi kórusutazásunkat, amit a Laudate gyermekkar a 2019-es Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen elért kategória győzelméért és különdíjáért kapott ajándékba.


Czifra János dómkarnagy úrhoz régi barátság fűzi iskolánkat, most is nagy szeretettel fogadott bennünket.  Gyönyörű időnk volt, az énekes szolgálat mellett kirándultunk is.  Nagy élmény volt a Seisenberg szurdok vagy a Stille Nacht Kapelle meglátogatása, a beéneklés Laufen gyönyörű templomában és természetesen Salzburg bejárása.


A vasárnap 10 órai szentmisén Gabriel Fauré miséjét énekelte a kórus Sapszon Borbála tanárnő vezényletével. A főcelebráns a svájci püspöki kar egykori elnöke, Markus Bücher püspök atya, Sankt Gallen főpásztora volt, aki a bevezetőben kedvesen köszöntött bennünket és a szeptember 12-i pápai szentmisén való szereplésünket is megemlítette.  A lányok nagyon szépen énekeltek, büszkék vagyunk rájuk!  Köszönjük kísérőink, Steiner Judit és Nyitrai Orsolya tanárnők és Nagy Ákos tanár úr munkáját is. Hála a Gondvislésnek, hogy megvalósulhatott ez a kórusút!

Köszönjük a Nemzeti Kulturális Alap támogatását!

A Dómban Markus Bücher püspök atyával