Jubilate Regensburgban

November 11-14. között Jubilate leánykarunkkal Regensburgban jártunk, ahol a 975-ban alapított Domspatzen koncertkórusával közös koncertet adtunk a testvériskolai kapcsolat keretében.  A lányok családoknál kaptak szállást.  A próbák mellett volt időnk ismerkedni a várossal.  Szombaton 16 órakor Wohlbergs főpolgármester úr is fogadott bennünket, és ismét kinyilvánította, hogy személyesen is támogatja a két iskola kapcsolatát.  A teltházas vasárnapi koncert nagyon jól sikerült.  Felemelő pillanat volt, amikor a Domspatzen és a Jubilate együtt énekelték Kodály Esti dalát (amit a német ifjak is fejből énekeltek).


Az azt követő vacsorán a Domspatzen vezetőségével  a 2017-es együttműködés kereteiben, időpontjaiban is megegyeztünk.  A természettudományos projekt nálunk kezdődik, április 1-5. között. Ekkor a 6-8 fős delegációt Wahl igazgató úr is elkíséri.  Mi június 24-28. között megyünk majd Regensburgba a projekt keretében.

A Kodály jubileumi év keretében pedig  2017. szept. 29-okt. 2. között tartózkodik majd  Budapesten a Domspatzen koncertkórusa, amikor is Kodály művek lesznek műsoron.