Gizella és István c. musical díjazása

A pfaffenhofeni Schyren Gimnázium és a budapesti Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola  együttműködésének eredményeként született meg a „Nuptiae Schyrenses – Gizella és István” című musical, amely Gizella bajor hercegnőnek és Istvánnak, a magyar fejedelem fiának esküvőjéről szól. 

gisella

A musical társszerzője Harmath Dénes egykori kórusiskolás diákunk volt.  A németországi ősbemutatóra 2013. szeptember 27-én került sor, melyen részt vett Christoph bajorországi herceg úr.  A szeptember 29-i előadást megtisztelte jelenlétével Mydlo Tamás főkonzul úr. Hazafelé a német diákokkal közösen elzarándokoltunk Passauba, ahol leróttuk kegyeletünket Gizella királyné sírja előtt.

A Budavári Önkormányzat nagylelkű támogatásának köszönhetően a musical budapesti bemutatójára 2013. október 2-án szerdán 19 órai kezdettel a Nemzeti Táncszínházban kerülhetett sor.  A másik budapesti előadást pedig az Erzsébetligeti Színház fogadta be.  A program megvalósulását a Fővárosi Önkormányzat és a Szerencsejáték Zrt. is támogatta. Nagy örömünkre a Gizella és István c. musical 2014. júliusában Bonnban a Német Tartományi Kultuszminiszterek Konferenciája Pedagógiai Intézete és Német Külügyi Intézet által szervezett, a partneriskolák 2013. évben megvalósult projektjeit értékelő megmérettetésen  2. díjat kapott.  Gratulálunk!