Országos Szolfézsverseny

Március 9-én került megrendezésre a Kodály Zoltán Országos Szolfézsverseny budapesti válogatója a II. kerületi Járdányi Pál Zeneiskolában. A kórusiskolát Vadas Soma (9. osztály, IV. kat.) és Bálint Mátyás (12 . osztály, V. kat.) képviselte. Mindketten kiemelt arany minősítést kaptak, és bejutottak a májusban Debrecenben esedékes országos fordulóra.  Soma 99%-os, Matyi 97%-os eredményt ért el a budapesti fordulón!

Szeretettel gratulálunk Nekik és felkészítő tanáruknak, Fischer Edina tanárnőnek, egyúttal jó felkészülést kívánunk az országos megmérettetésre!

VI. Bántai Vilmos Fuvolaverseny

Március 2-3-án került megrendezésre a VI. Bántai Vilmos Fuvolaverseny a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskolában. A kórusiskolát Ábrahám Orsi (8. osztály) és Vadas Soma képviselte. Mindketten nagyon muzikálisan, határozottan játszottak. A zsűri értékelése alapján Orsi ezüst minősítést, Soma arany minősítést szerzett. Felkészítő tanáruk: Horváth Lilla.

Gratulálunk!

IV. Kodály Zoltán Zongoraverseny

Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére 2017 március 4-én került sor a IV. Kodály Zoltán Zongoraverseny megrendezésére, melyen kimagasló eredménnyel szerepeltek növendékeink. A 14-20 évesek korcsoportjában szinte minden díjat elhoztak versenyzőink.

Lőcsei Panna osztatlan I. helyezést kapott. Tanára Kiss Zsuzsanna.

Szakál Zsófia II. helyezett lett. Tanára dr. Dominkó István.  Mindkét lány megkapta a Kodály Társaság különdíját is!

A  III. helyezést Vadas Soma hozta el. Tanára Kiss Zsuzsanna. Soma előző napon megnyerte a fuvolaversenyt is.

Andor Mátyás dicséretben részesült. Tanára Szokolay Edina.

 

Kiss Zsuzsanna tanárnő munkáját Tanári különdíjjal ismerték el, a Kórusiskola pedig megkapta az 50 ezer forintos fődíjat.

 

A gálán mindössze 6 növendék játszott, köztük voltak Lőcsei Panna és Szakál Zsófi is, akik ismét csodaszépen muzsikáltak.
Ennél méltóbb tiszteletadást névadónk előtt el sem tudnék képzelni. Köszönjük a felkészítő tanárok és a növendékek áldozatos és lelkiismeretes munkáját, és őszinte nagyrabecsüléssel gratulálunk az eredményekhez!
Üdvözlettel:

Friedrich Attila