“Nyílt Hét” a zeneművészeti szakképzésben

Ha érdeklődsz konzis képzéseink iránt, de szeretnél többet tudni rólunk, gyere el január utolsó hetében, amikor szakképzésünk óráit minden érdeklődő és leendő felvételiző számára szabadon látogathatóvá tesszük. Szívesen látunk csoportos és egyéni óráinkon egyaránt!

Részletek és ismeretető itt: konzi_nyilt het 2016

Látogatásodhoz regisztráció szükséges az office@kzmk.sulinet.hu email címen, amire válaszul elküldjük a látogatható órák listáját.

Várunk szeretettel!

 

 

Konzis Kamarazenei Találkozó

Iskolánk szeretettel várja az ország minden zeneművészeti szakközépiskolájából a jelentkezéseket a 2016-ban először megrendezendő országos Konzis Kamarazenei Találkozóra!

Nem versenyt szervezünk, hanem kötetlen, baráti, szakmailag előremutató találkozóra hívunk Benneteket!

Részletek itt: Konzis kzt

III. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivál

A Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola 2015. dec. 4-6. között rendezte meg a III. Budapesti Gyermek- és Ifjúsági Kamarazenei Fesztivált. Hat évvel ezelőtt, az első Fesztivál megrendezésekor az a szándék vezetett bennünket, hogy rendezzünk egy olyan találkozót, nemes versengést a gyerekeknek, amely nem félelmekkel és szorongásokkal, hanem a zenélés örömével van tele; ahol nem a verseny szervezői, hanem maguk a versenyzők, a fiatalok vannak a középpontban.

Idei fesztiválunk védnöki tisztét Dr. Hoppál Péter államtitkár úr vállalta. A zsüri a hazai zenei élet kiemelkedő szakembereiből állt. A zsűri elnöke Dr. Vigh Andrea hárfaművész, egyetemi tanár, a Zeneakadémia rektora volt.  A zsűri munkájában részt vett még Szász Józsefné Réger Judit hegedűtanár, aki többek között elnyerte a MOL Tehetséggondozásért díját 2013-ban.  A harmadik zsűritag Romos Zsolt fuvolaművész volt, aki a Zeneakadémia mellett a pécsi és a debreceni egyetemen is tanít.

Nagy örömünkre 28 iskola 73 tanárának 170 növendéke vett részt ezen a nemes versengésen. December 4-én 17 órakor tartottuk a nyitó ünnepséget, amelyen két kamaraegyüttes játékában gyönyörködhettünk. Ezt követően helyszíni próbákra volt lehetőség. Szombaton délelőtt 10 órakor kezdődött a fesztivál. Öt kategória versenyzőit hallgathattuk meg egészen 18 óráig. Vasárnapra két kategória maradt, délelőtt 10 órától 13 óráig tartott a verseny. A díjkiosztó ünnepség 16 órakor kezdődött, amelyet egy fogadással egybe kötött szakmai beszélgetés követett.

Szeretettel gratulálunk a kórusiskolás díjazottaknak!

Díjazottak listája

Ebédpénz átutalása

Tisztelt Szülők!

 

Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2016. január hónapra, a téli szünetre való tekintettel, az átutalásos ebédbefizetéseket csak december 15-ig tudjuk elfogadni.

Kérjük, szíveskedjenek a befizetési időpontokat betartani, ugyanis a 15-e utáni átutalásokat csak január hónapban tudjuk rögzíteni illetve megrendelni, ezért a 15-e utáni utalók, csak január 11-töl ebédelhetnek.

Ebédbefizetés 2016. január hónapra

20 napra

Gimnáziumi (9-ik osztálytól) teljes áru ebéd: 351 Ft/nap

Általános iskolai (8-ik osztályig) teljes áru ebéd: 300 Ft/nap

  1. december 7-én hétfő 7 – 17 óráig
  2. december 8-án kedd 7.30 – 15 óráig

Pótbefizetés 2015.december 9 -én 7.30 – 12 óráig.

Megértésüket köszönjük!

 

Tisztelettel:

Varga Gabriella

pénztáros